3 Eylül 2013 Salı

Yesil erik eksisi nasil yapilir?

Bahcemizdeki yesil eriklerden nasil faydalanabilirim diye arastirirken basit ve nefis erik eksisi tarifine ulastim. Hemen en eksi ve en etli erikleri topladim. Yikadim. Kocaman bir tencereye doldurdum. Once sanki 2-3 bardak su koymak gerekiyormus gibi gorunse de aslinda yarim bardak su bile yeterli. İsinip buhariyla yesil eriklerin de suyunu salmasina yetecek kadar temiz su ekledim. Bir tasim kaynadiktan sonra sogumaya biraktim. Sonra suzgecten gecirdim. Tel suzgecten gecirmesi oldukca zahmetli ve zor oldugundan normal delikli bir suzgec kullandim. Biraz posali oluyor elbet ama hic sorun olmuyor.Sonra sarap sisesi boyutunda kapakli siselere koyup buzdolabina koymak yeterli.

Peki nasil kullanilir?
Salatalara konabilir. Kesinlikle limona en yakin tat erik eksisi oluyor. Nar eksisi malum eksilik yerine tatlimsak bir tat veriyor ki o da kendi capinda harika bir tat. Limonata olarak kullanilabilir. Biraz sulandirip uzerine gazoz eklenebilir ya da tatlandirmak icin degisik suruplardan kullanilabilir.

Cok uzun zaman bozulmadan durabiliyor. Uzeri hafif kaymak baglayabiliyor onu atip kullanima devam ediyorum.

Eriklerden baska ne yapilabilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder